آمار پارسیان

یکی از اثرات سودآوری فعالیت اصلی و کارآیی فعالیت اصلی شرکت‌ها، نسبت بازدهی به دارایی‌ها1 است که نشان‌دهنده میزان ارزش خلق‌شده به ازای هر یک واحد سرمایه‌گذاریِ صورت‌گرفته است.
مقایسه نسبت بازدهی به دارایی‌های شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان با شرکت‌های بزرگ تولیدکننده محصولات اولیه زنجیره فولاد بر مبنای صورت‌های مالی حسابرسی شده سال 1398 نشان می‌دهد این شرکت در بازه حدوداً دو ساله از زمان آغاز بهره‌برداری واحدهای بزرگ صنعتی در سنگان و سبزوار، توانسته است بخش قابل توجهی از دارایی‌های شرکت را سودآور نماید؛ به نحوی که در مقایسه با بزرگترین تولیدکنندگان محصولات اولیه زنجیره فولاد، از موقعیت برتری برخوردار شده است.

 

جدول مقایسه خلق ارزش شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی نسبت به دارایی‌ها
شرکت ROA
6/73-
9/58
8/89
23/85
27

یکی از معضلات پیش روی صنایع ایران، تمایل نقدینگی به کانالیزه شدن به سوی فعالیت‌های نامولد و سفته‌بازانه است؛ منظور از فعالیت‌های نامولد آن گروه از فعالیت‌های اقتصادی است که به تولید کالا و یا خدمات منجر نمی‌شوند، بلکه صرفاً مبتنی بر سود تجاری هستند. اینگونه فعالیت‌ها به دلیل آن‌ که ماهیت نوسانی دارند و سرمایه انسانی را دچار خمودی، و توانمندی سرمایه انسانی را تقلیل می‌دهند در بلند مدت باعث رکود و افول اقتصاد کشورها می‌شوند.

در همین راستا، در کشورهای کم‌تر توسعه یافته یا اصطلاحاً LDCها (Least Developed Countries)، یکی از بهترین راه‌ها برای تغییر رویه صنایع و افزایش رشد صنعتی، سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنعتی با سودآوری بالا، ارزآوری بالا و اثرات پیوندی بالا است تا ضمن ایجاد انگیزه در مردم برای تغییر رویکرد از سفته‌بازی به سرمایه‌گذاری صنعتی، بستر را برای رشد صنعتی بیشتر و حرکت به سوی افزایش ارزش افزوده صنعتی فراهم نماید. در همین راستا، شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان با هدف‌گذاری ایجاد یک زنجیره ارزش فولاد (از معادن و صنایع معدنی که بالادستی محسوب می‌شوند، تا تولید شمش، مقاطع و نورد فولادی)، و با توجه به وضعیت خاص عرضه و تقاضای محصولات سنگ آهن جهانی (کنسانتره و گندله)، توانست ظرف مدت کوتاهی صنایع فرآوری معدنی بزرگ‌مقیاس را در منطقه سنگان و همچنین صنعت تولید آهن اسفنجی در سبزوار را به بهره‌برداری برساند. رویکرد زمانی این اقدامات به گونه‌ای بود که محصولات این صنایع، با بالاترین قیمت‌های جهانی و بالاترین حاشیه سود ارزی، صادر شدند. همچنین رویکرد شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان در توسعه زنجیره‌ای، باعث شد تا وقفه‌های تولیدی به حداقل برسد و سطح مناسبی از کارآیی صنعتی ایجاد شود.

این دستاوردها با تقریب مناسبی در نسبت مالی ROA (بازدهی به دارایی‌ها) که یک شاخص عملکردی مناسب محسوب می‎شود خود را نشان داده‌اند. برنامه‌های آتی شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان این توان را دارند که افق‌های جدید خلق ارزش را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهند و به توسعه صنعتی کشور کمک نمایند.

——————————–

[1] Return on assets